ani nunta

Timpul chiar trece

Pana sa ma confrunt cu prima moarte a unui om apropiat din viata mea de adult, nu am crezut ca moartea exista. Auzeam de ea la tv, citeam prin presa, mai vedeam alte poze, dar nu am simtit-o niciodata. Era ceva departe.

Acum mai bine de un an a murit bunica mea, poate cel mai “de spirit”¬†suflet din familia mea extinsa. Si atunci am inteles ca moartea exista si ca lasa urme si ca esti neputincios. Am inteles ca timpul trece si ca toata viata ta devine o liniuta intre anul de nastere si anul mortii. Tot ce ai trait, ai iubit, ai disperat, ai suferit, toate luptele pentru dreptate si pentru cucerire, toate razboaiele carora le-ai supravietuit, toate se refugiaza in acea liniuta. 1937 – 2013.
ani nunta

Mult timp am crezut ca exista un sens al vietii, apoi am crezut ca viata nu are sens deloc, apoi am crezut ca eu am un sens. Adevarul e ca nu exista nimic decat a trai cat mai frumos posibil cat ai timp.

In poza alaturata stanga este nunta bunicii, iar in poza de jos este ea astazi.

ani azi

 

 

 

Timpul de la prima poza la a doua s-a scurs. Poate si-ar fi dorit sa faca mai multe in viata, poate a avut multe regrete, poate a trait mai multe intamplari cat altii in doua vieti, poate si-ar fi dorit sa vada Parisul sau poate si-ar fi dorit sa mearga odata in viata ei la coafor.

IMG_3306

Mi-au ramas aceste lucruri de la ea si le pretuiesc ca relicve dovezi de trecere a timpului.

IMG_3307

Daca nu stiati, deci, timpul chiar trece si ajungem o liniuta.

Sa fie o liniuta mare, bolduita, colorata si nemaintalnita!

 

 

Reply