Adam-tableau1

Dreptul femeilor la vot si la sex

On Election Day in 1920, millions of American women exercised their right to vote for the first time. It took activists and reformers nearly 100 years to win that right, and the campaign was not easy: Disagreements over strategy threatened to cripple the movement more than once. But on August 26, 1920, the 19th Amendment to the Constitution was finally ratified, enfranchising all American women and declaring for the first time that they, like men, deserve all the rights and responsibilities of citizenship. (http://www.history.com/topics/womens-history/the-fight-for-womens-suffrage)

In Europa, va rog sa va imaginati ca Elvetia a acordat drept de vot femeilor in anul 1971 (acum 44 de ani)!
Aici aveti lista tarilor si anii in care femeile din aceste tari au primit, intr-un fel sau altul, drept de vot http://www.history.com/topics/womens-history/the-fight-for-womens-suffrage.

The Arab Spring din 2011 a deschis discutiile drepturilor femeilor in aceasta zona conflictuala, tensionata, plina de cutume si rigori arhaice. Retineti ca 2015 POATE oferi drept de vot femeilor in alegerile municipale in Arabia Saudita http://womensuffrage.org/?page_id=103.

Nu sunt o feminista in sensul pasionat al cuvantului si nici nu cred ca ar trebui sa avem Asociatia Femeilor de Femei intrucat barbatii nu au Asociatia Barbatilor de Barbati. E deja un statement in care noi avem nevoie de o asociatie si ei, nu. Sunt multe asociatii de femei care fac lucruri extraordinare si care au ajutat la evolutia noastra in scara sociala, insa m-as feri de supra-utilizarea acestora. Cred in libertatea femeii asa cum cred in cea a barbatului. Lumea a fost scrisa de barbati odata cu faptul ca ei vanau si furnizau mancarea fara de care noi toti am fi morti si asta vine doar din forta fizica superioara a barbatului.
Barbatii au in maneca povestea Evei, labilitatea emotionala a femeii venita din constiinta colectiva seculara si axata primar pe lipsa de respect de sine in ideea femeii ca sacrificiu pentru patrie si familie si, honestly, perpetuarea si in prezent a anumitor comportamente care ne tin de fapt, cum s-ar zice, “acolo unde ne e locul”.

Femeile independente au si tendinta de a exagera, devenind un alfa (fe)male. Pana ajungem la acel echilibru masculin vor mai trece ceva zeci de ani (secole?!), insa pana una alta extirpati-o pe Eva din voi si cresteti-va doza de testosteron.

Femeile si barbatii trebuie sa participe activ si egal la viata politica, la viata domestica, au aceeasi libertate de exprimare sexuala si aceeasi valoare pe piata muncii. Oricine zice altfel, nu a ajuns la Sapiens Sapiens, oricine se poarta altfel, este unde ii e locul.

Avanti popolo!

Reply