baby-boomers

Fucking romance

Greatest generation a fost ocupata cu supravietuirea, cu a gasi mancare, cu a nu muri. Nu a avut timp de dezvoltare personala, de cautarea propriei identitati, de cautarea iubirii, de cautarea scopului in viata. Oamenii erau putin ocupati. Procesele normale (mancare, supravietuire, casatorie, procreere) nu erau puse la indoiala si status quo-ul de atunci era adevarul suprem. Bunicii mei au facut parte din aceasta generatie, fie luptau pe front, fie se ascundeau de razboi in santuri sapate in curtea casei, mancand chiar si iarba pentru a trai.

Baby boomers, parintii mei, a fost generatia crescuta fara modele, lasata de izbeliste, generatia incercata si prinsa intre a trai asa cum era si a-ti dori o idee mai mult de la viata, o cautare continua, disperata de a avea mai mult decat status quo. Baby boomers nu stiau ce si cum cu iubirea, au acumulat frustrari, dezamagiri, regrete. Ei sunt insa cei care au contruit aceasta societate si care au crescut generatiile urmatoare РX si Y, din care fac eu parte.

Generatia mea nu a avut modele ferme, sanatoase de urmat dupa baby boomers’i. Nu am avut exemple de atasament si de iubire, ci doar o fuga continua dupa realizare si succes. Am fost copiii chinuiti de frustrarile, nestiintele si ambitiile regretate ale baby boomer’silor. Noi avem modele de iubire din filme, din carti, din versuri, si fie ne multumim cu prea putin, fie vrem prea mult. Ne lipseste echilibrul sanatos dat de afectiunea si grija parinteasca.

Noi vom crea o generatie de oameni mai sanatosi emotional de la punctul in care constientizam aceasta problema si lucram cu noi. Dar lucratura asta e cea mai a dracu! Cea mai grea. Suntem un Sisif carand in spate toata povara emotionala a generatiilor trecute. Noi suntem modelele de iubire ale generatiei viitoare, omuletii mici vor invata de la noi despre grija, afectiune, iubire, toleranta si nu din filme. Se vor raporta la oameni si la relatii mai sanatos, nu vor lacrima la versuri de iubire cantate de toate panaramele, vor fi intregi si atunci cand esti intreg esti cu adevarat sanatos si cauti doar lucruri frumoase.

A judeca este primul semn al mediocritatii. Trebuie sa intelegem background-ul fiecaruia si asa putem participa mai activ la schimbare.

 

 

Reply